SDPS: Mera izjednačavanja komunalnih usluga i kazni za fizička i pravna lica

Beograd/Prijepolje – Socijaldemokratska partija Srbije zalaže se da u narednom periodu dođe do izjednačavanja cena komunalnih usluga i kazni za fizička i pravna lica. Smatramo da bi to bio podsticaj za privredni razvoj od koga bi svi imali korist. Bez obzira što gradski budžeti zavise od ovih prihoda jedno je sigurno – smanjenje nameta privrednicima dovelo bi do bržeg privrednog rasta. To bi za sobom omogućilo otvaranje više radnih mesta, veći protok novca i drugih prednosti, od kojih bi i državna administracija i privreda imala višestruku korist, navodi se u saopštenju za javnost SDPS.

-Na taj način bismo dobili ono što je ideal dvosmerne saradnje. Stvorio bi se ambijent u kome gradska vlast izlazi u susret privredi, a privrednici bi, uz predložene mere, doprineli razvoju grada i rastu kvaliteta života u njemu. Кako bi se izbegla zloupotreba ove mere, pravna lica bi za ponovljeni prekršaj plaćala uvećane kazne i tako bismo obezbedili da lokalna samouprava ne bude oštećena. Mislimo da usluge i kazne ne treba da zavise od toga ko koristi usluge ili čini prekršaj, već da se određuju u odnosu na veličinu usluge, odnosno visinu prekršaja koji je napravljen – stoji u saopštenju SDPS.

Sa druge strane, kriza izazvana pandemijom korona virusa uticala je i na velike i male privrednike i zato SDP Srbije predlaže ovu podsticajnu meru, kako bismo im pomogli da se stabilizuju nakon teške godine za nama, zaključuju iz ove stranke.

PP Media