Sećanje na Ivanu i Saja ne bledi

U znak sećanja na trgično preminule sugrađane Ivanu Rakonjac i Safeta Saja Planića u ponedeljak je treći put za redom u prijepoljskom Domu kulture održana akcija dobrovoljnog davanja krvi. Akciju su organizovali opština Prijepolje, Turistička organizacija Prijepolje, Crveni krst, Dom kulture i Кancelarija za mlade, uz podršku Službe za transfuziju krvi. Cilj je da se prikupi što više jedinica krvi za zalihe Opšte bolnice.

Ivanin otac Dragiša Rakonjac kaže da su i posle četiri godine uspomene još uvek sveže.

“Akcije koje organizuje Crveni Кrst u saradnji sa Turističkom organizacijom i Кancelarijom za mlade su na tom putu da izbrišu od zaborava sve ono šti su uradili Sajo i Ivana za Prijepolje”, kazao je on.

Direktor TOP Nebojša Svičević primio je porodice tragično nastradalih turističkih radnika foto: www.ppmedia.rs

Akcija dobrovoljnog davanja krvi “Za Ivanu i Saja” jedna je od najmasovnijih i najuspešnijih što govori da su oni iza sebe ostavili neki trag.

“Čovek se prepoznaje ako iza sebe ostavlja tragove i uspomene. Nadam se da će ovo trajati još dugo, sa druge strana hvala svim ljudima dobre volje koji su došli ovde da pomognu svima onima kojima ova krv život znači i kojima će pomoći da prevaziđu neke probleme u životu”, zaključio je Rakonjac.

Veliki odziv dobrovoljnih davaoca krvi foto: www.ppmedia.rs

Inače direktor TO Prijepolje Nebojša Svičević primio je danas porodice poginulih turističkih radnika Ivane Rakonjac i Safeta Saja Planića.

PP Media i GZS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *