Selo Vilovi zavijeno u crno, u četvrtak sahrana devojke ubijene na pumpi

Posle smrti Kristine Kaplanović, kojoj je razbojnik pucao u glavu. Sahrana nesrećne devojke je u četvrtak na seoskom groblju.Muk i tuga nadvili su se nad Vilovima, selu petnaestak kilometara udaljenom od Nove Varoši, posle vesti da je njihova Kristina Kaplanović (19), nakon četvorodnevne borbe lekara za njen život – preminula. Hitac nepoznatog razbojnika, koji je pucao u nesrećnu devojku zbog 12.000 dinara tokom pljačke na benzinskoj stanici u Velikom Mokrom Lugu, bio je koban.

Kristinino telo u sredu će biti dopremljeno u rodno selo, a biće sahranjena u četvrtak u 13 časova na seoskom groblju.

Za preminulu Kristinu i njenu porodicu meštani imaju samo reči hvale. Kažu da od Kaplanovića u selu nije bilo poštenije porodice.

„Svi smo se nadali da će Kristina preživeti. Život je odveo u Beograd prošlog leta, gde je upisala višu školu, i umesto da se u selo vrati sa diplomom nju u kovčegu donose. Užas jedan“, kroz suze nam govori komšija Milisav Mandić.

„Nadam se da će ubica brzo biti uhapšen, mada na ovozemaljskom svetu za njega ne postoji adekvatna kazna“.

Kristina je prošle godine završila Tehničku školu u gradu podno Zlatara, smer turistički tehničar. Profesori koji su joj predavali uglas ističu da se radilo o skromnoj i pametnoj curi.

„Divna, vredna i pametna devojka. Uvek je bila spremna da izađe u susret drugarima iz razreda. Kristinina smrt je tragedija za celu opštinu“, kažu u Tehničkoj školi.

Pre odlaska u Beograd Kristina je živela sa majkom, dve mlađe sestre, bakom i teško bolesnim ocem.

I iz lokalne samouprave podno Zlatara najavljuju da će novčano pomoći porodici Kaplanović, koja se nalazi u lošoj materijalnoj situaciji.
PP Media