Nova Varoš: Evropska unija finansira izgradnju tržnog centra na Branoševcu

Predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević potpisao je u petak u Ministarstvu finansija ugovor sa Evropskom komisijom, namenjen za izgradnju tržnog centra na Branoševcu u uznosu od 385.000 evra. Projektom je predviđena izgradnja zatvorenog tržnog centra na površeni od 3000 metara kvadratnih. On je najavio da će se tržni centar graditi neposredno uz magistralni put na zidinama Sportskog centra započetog sa izgradnjom pre više od četiri decenije. Uskoro se očekuje i raspisivanje tendera za odabir izvođača radova.

Rade Vasiljević predsednik opštine Nova Varoš, foto: www.ppmedia.rs


– Zidine započetog Sportskog centra, nikada sagrađenog decenijama ruže izgled našeg grada. Napokon smo pronašli rešenje za to, urađen je projekat i uz pomoć Vlade Srbije i Evropske unije na delu tih zidina biće sagrađen moderan tržni centar površine tri hiljade metara kvadratnih. U sklopu tržnog centra biće uređeni lokali koje ćemo na licitaciji izdati zainteresovanim poslodavcima uz obavezu da uposle određen broj radnika – ističe predsednik opštine Radosav Vasiljević.
U roku od mesec dana iznos od 385.000 evra biće uplaćen na račun opštine Nova Varoš koja će biti u obavezi da valjano pripremi i sprovede tender za odabir izvođača radova.
PP Media