Sevdalinka i tabmurica i dalje žive u Polimlju

U prijepoljskom Domu kulture održan je okrugli sto na temu „Sevdalinka i tamburica na prostorima Polimlja“.Eminentni poznavaoci sevdalinke i tamburice iz Beograda, Sarajeva, Podgorice, Pljevalja, Priboja, Nove Varoši, Sjenice, Novog Pazara, Tutina i Prijepolja uzeli su učešće na ovom okruglom stolu. U okviru prejekta „Specifičnosti kulture Bošnjaka i njihov uticaj na savremene trendove u ovoj oblasti“, koje je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja republike Srbije, u Prijepolju su se sreli vrsni poznavaoci sevdalinke iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Ulvija Mušović vrsni poznavalac sevdalinke

Ulvija Mušović vrsni poznavalac sevdalinke


U ime domaćina prisutne je pozdravio urednik programa bošnjačke kulture, u prijepoljskom Domau kulture, Ibrahim Aličković.
“Čežnja je mozda i najveća osobina sevdalinke, najčešće se mašta o nedostupnom, nedostižnom i željenom” kazao je vrsni poznavalac sevdalinke iz Prijepolja Ulvija Mušović.
Prisutnima su se obratili između ostalih i dr. Sanja Radinović etnomuzikolog iz Beograda, zatim dr. Nadir Dacić direktor “Bakije – hanume” medrese i dr.Naka Nikšić muzikolog iz Novog Pazara.
PP Media

One thought on “Sevdalinka i tabmurica i dalje žive u Polimlju

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *