SIM: Devojčice iz Nove Varoši putuju u Split, za dečake Prijepolja dva druga mesta

Na terenima na Adi Ciganliji ovog vikenda završeno je državno finale Sportskih igara mladih Srbije 2016.
Prvo mesto u uličnom basketu osvojili su mladi košarkaši iz Vranja i košarkašice iz Negotina. U rukometu u muškoj kategoriji najbolji su bili dečaci iz ekipe „Vojvodina“, a u ženskoj ekipa iz Crvenke.
Mladi odbojkaši iz Velikog Gradišta osvojili su prvo mesto, dok su u ženskoj kategoriji u ovoj disciplini najuspešnije bile devojčice iz Sremske Mitrovice.
U odbojci na pesku pobedile su devojčice iz Nove Varoši, a u muškoj konkurenciji najbolja je bila ekipa iz Sremske Mitrovice.
Najuspešnije ekipe predstavljaće Srbiju na međunarodnom finalu Sportskih igara mladih u Splitu od 21. do 27. avgusta ove godine.
Srebrne medalje na državnom finalu Igara mladih Srbije 2016. pripale su ekipama iz Kraljeva (dečaci i devojčice) u košarci, Prijepolju (dečaci) i Valjevu (devojčice) u odbojci na pesku, dečaci Prijepolja bili su drugi i u malom fudbalu

Dečaci Prijepolja učesnici Sportskig igara mladih

Dečaci Prijepolja učesnici Sportskig igara mladih

, Novom Beogradu (dečaci i devojčice) u rukometu i Sremskoj Mitrovici (dečaci) i Kuršumliji (devojčice) u odbojci.
Bronzana odličja osvojili su predstavnici Nove Varoši (dečaci) i Kikinde (devojčice) u uličnom basketu, Kragujevca (dečaci i devojčice) u odbojci na pesku, Studentskog grada (dečaci) i Vranja (devojčice) u rukometu i Bavaništa (dečaci) i Batajnice (devojčice) u odbojci.
Državno finale SIM Srbije 2016. održano je pod pokroviteljstvom Vlade Srbije, i uz pomoć i podršku Ministarstva za omladinu i sport, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu grada Beograda i Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda.
PP Media