Skromni učinci narodnih poslanika iz Prijepolja i Priboja u 2015. godini

U 2015. godini, poslanici su radili ukupno 114 dana. U ovom periodu usvojeno je ukupno 196 zakona, podneto je ukupno 4895 amandmana, a narodni poslanici su se obratili ukupno 8060 puta, a ukoliko izuzmemo obraćanja predsedavajućih, podatci su Otvorenog parlamenta.
Polovinu od ukupnog broja obraćanja , čine obraćanja 14 narodnih poslanika. Od ukupno 250 poslanika njih 35 se nijednom nije javilo za reč i samo su “statirali” u skupštinskoj sali.
U još uvek aktuelnom skupštinskom sazivu Prijepolje i Priboj imaju po jednog poslanika i to Dragoljuba Zindovića (Prijepolje) i Milanku Jevtović Vukojičić (Priboj) oboje iz vladajuće Srpske napredne stranke.
Za ukupno 114 dana rada i poslaničku platu nešto veću od 100.000.oo dinara, Dragoljub Zindović se obratio samo jednom parlamentu, i to je postavio poslaničko pitanje. Zindovića je interesovalo koja kompanija ima istražno pravo na lokalitetu mineralnih sirovina Čadinje na prostoru srednjeg Polimlja, i od kada ima to pravo i do kada važe izdate dozvole, kao i da li kompanija ispunjava sve obaveze po ovom osnovu. Pitanje je postavljeno na devetoj sednici Prvog redovnog skupštinskog zasedanja održanog 26. maja prošle godine.
Znatno aktivnija od svog stranačkog kolege bila je Milanka Jevtović Vukojičić, ona se obratila ukupno 52 puta od toga 29 puta je govorila o predloženim zakonima dok je 23 puta govorila o amandmanima, zvanični su podatci Otvorenog parlamenta.
PP Media