Ljajić: Mnogi su bili ministri i kandidati za predsednika

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić izjavio je danas da je godinu dana pre predsedničkih izbora bespredmetno dovoditi u vezi njegovu kandidaturu i eventualno ministarsko mesto.
Ljajić je za list Danas, komentarušći da li bi kampanja za predsednika mogla da ometa obavljanje funkcije ministra, s obzirom na to da bi uskoro mogao da krene u kampanju i koristi ministarsku funkciju za promociju, Ljajić je odgovorio da to nikada nije bio problem, ali da sada – kada se on kandidovao – jeste.
„Ne razumem uopšte, otkud tako negativna kampanja protiv mene. Mnogi su bili ministri i kandidati za predsednika, predsednici stranaka, i tako redom…“, rekao je Ljajić.
On je još jednom ocenio kao besmislice koje je više puta demantovao konstataciju velikog dela javnosti koji tumači njegovu kandidaturu kao pomoć Aleksandru Vučiću.
Ponovio je da ni Vučić nije znao kada je doneo odluku o kandidaturi.
On je dodao da je sa mandatarom u svakodnevnoj i redovnoj komunikaciji, i da o sastavu buduće vlade pričaju načelno bez navođenja konkretnih rešenja za određene funkcije.
Dodao je da poziv na razgovore o budućem sastavu vlade još nije dobio, ali da ga očekuje.
Potpredsednica vlade i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović kritikovala je Rasima Ljajića zbog toga što je najavio kandidaturu za predsedničke izbore, a da prethodno o svojim namerama nije informisao premijera Aleksandra Vučića.
Izvor: tanjug