Skuplje do vozačke dozvole

Na snagu je stupio novi pravilnik za obuku vozača, a ključne izmene se odnose na izgled poligona za polaganje praktičnog dela vozačkog ispita. Kako za RTV kažu iz pojedinih auto škola, to je iziskivalo veće troškove, te će i obuka biti skuplja.

Iz auto škola napominju da zbog ulaganja u poligone i povećanja cene goriva morati da koriguju svoje cene za nekih 10.000 dinara. Svi koji su u procesu polaganja, takođe i svi koji se žele upisati, mogu biti bez straha da će biti nekog zastoja u radu.

Ključne izmene, kako ističu u auto školama su u izgledu poligona gde se uvode neke dopunske radnje. Najveći zahtevi su za više kategorije sa kamionom i sa kamionom sa prikolicom, jer će morati da se vozi sa opterećenjem, te će morati da se nekoliko puta istovara i utovara kamion, prenosi Dnevnik.

Najveći problem za ogroman broj auto-škola, prema anketi koju je početkom leta sprovela Privredna komora auto-škola Srbije, bio je kosi uspon namenjen za obuku vozača na poligonu (kretanje pod ručnom).

Tada je više od trećine anketiranih škola izjavilo da “nema uslove ili mogućnost” da izgradi “uspon na poligonu”. Ipak, prema podacima koje su “Novosti” nezvanično dobile iz MUP Srbije, sada je situacija daleko bolja i skoro da nema auto-škole koja taj problem nije rešila.
Izvor: Novosti