Skupština usvojila prvi rebalans budžeta, više novca za investicije

Prijepolje – Prijepoljski odbornici usvojili su prvi rebalans budžeta u ovoj godini, koji u najvećem delu predviđa preraspodelu skoro 78 miliona dinara između budžetskih korisnika, a deo para biće usmeren na nove investicije. Skupština je usvojila izmene i dopune Odluke o utrošku sredstava za pružanje zdravstvene zaštite i program poslovanja Regionalne sanitarne deponije Banjica za 2021. godinu.

Foto: A.Rovčanin

– Za  Dom kulture je obezbeđeno 4,5 miliona dinara jer se greju na struju i do kraja godine će im troškovi biti znatno uvećani. Javno komunalno preduzeće “Lim” dobiće 12 miliona  za nabavku savremenog traktora za raskresivanje šiblja i čišćenje snega. Za naknadu štete prouzrokovane gradom na području Babina i okolnih mesta opredeljeno je 3,5 miliona. Obezbeđena su sredstva za kompletan završetak radova na vodovodu Mioska, a 19,5 miliona za prvu fazu vodovoda Purića Potok. Ostatak para će biti utrošen za nastavak asfaltiranja puteva, krpljenja udarnih rupa i sl. Nešto više od 15,5 miliona dobiće osnovne i srednje škole za nabavku energenata i prevoz đaka – kazao je između ostalog predsednik opštine Prijepolje Vladimir Babić.

Pored Odluke o prvom rebalansu ovogodišnjeg budžeta, prijepoljski odbornici su usvojili predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o utrošku sredstava za pružanje zdravstvene zaštite, kojom se predviđa da se prvobitno namenjeni iznos od 20,5 miliona dinara za zdravstvo, uveća za 5.000.000, kako bi prijepoljska bolnica nabavila agregat i veš mašinu a usvojen je i Izveštaj o poslovanju deponije Banjica u prošloj godini.

PP Media