Stefan Srbljanović: Država će reformom od EPS-a napraviti regionalno profitabilno preduzeće

Priboj/Beograd – Narodni poslanik iz Priboja, Stefan Srbljanović (SNS), kazao je u svom obraćanju u Skupštini Srbije, između ostalog, da je cilj reformi koje će država sprovesti na polju energetike da od EPS-a načini profitabilano i regionalno uspešano preduzeće.  

Narodni poslanik Stefan Srbljanović (SNS), foto. PP Media

– EPS trenutno podseća na staru srebreninu koja može ponovo da zasija i to i jeste cilj ministarstva na čelu sa ministarkom a ne da njegov razvoj zaustavlja loše upravljanje, interesi pojedinaca kao i ne znanje i loše namere političara koji EPS koriste za skupljanje jeftinih političkih poena. Ministarstvo želi EPS koji ima veći profit, koji brže realizuje projekte, koji više ulaže u životnu sredinu i čije je poslovanje uređeno kao u najmodernijim evropskim elektroprivredama. U suprotnom, EPS postaje plen raznih interesa. Razumem potrebu pojedinih opozicionih političara poznatih samo po broju stranaka koje su promenili u kratkom vremenskom periodu da koristeći ime EPS-a i ministarstva pokušavaju da budu prisutni u medijima ali se lažima ne može graditi ni politička karijera a još manje razvoj EPS. Da se zaista brinu imali bi neki predlog i dok su bili poslanici, ali im je izgleda lakše da se time bave posredstvom medija gde kao lažni borci za interese EPS skreću pažnju na sebe. Možda su im neki u prošlosti i dozvoljavali da grade svoj imidž tako što će preduzeće svakodnevno zasipati lažima ali ni mi kao narodni poslanici i kolege zaposlene u EPS to nećemo dozvoliti. Nećemo dozvoliti zbog radnika EPS, zbog njihovih inžinjera, zbog budućnosti EPS i građana Srbije  – kazao je narodni poslanik Stefan Srbljanović.

Mora se u okviru poslovanja EPS još više raditi i na smanjenju gubitaka na distributivnoj mreži. Izgradnjom novih mreža, postrojenja i dalekovoda omogućićemo bolje snabdevanje potrošača a sve u cilju sprečavanja da pre svega u zimskom periodu domaćinstva ostaju bez električne energije kao što je bio sliučaj i u pribojskoj opštini pre samo par meseci, poručio je Srbljanović.

PP Media