Snažno nevreme u Brodarevu, vetar nosio sve pred sobom, grad lomio crepove (video)

Prijepolje/Brodarevo – Snažno nevreme praćeno kišom, jakim vetrom i gradom veličine lešnika zahvatilo je nešto pre 18 časova Brodarevo sa okolinom. Vetar je nosio sve pred sobom i lomio krošnje drveća, a grad je opustošio malinjake i povrtarske useve. Štetu su pretrpeli i pojedini objekti gde su polomljeni crepovi, oštećena je i putna infrastruktura. Prema nezvaničnim informacijama vetar je odneo deo limenog krova sa benziske pumpe koji je potom oštetio jedno vozilo, čiji vozač je spas od nevremena tesžio upravo na pumpi.

Nevreme načinilo ogromnu štetu u Brodarevu, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Ni najstariji žitelji Brodareva, varošice na samoj granici Srbije sa Crnom Gorom, kažu da ne pamte nevreme kao ovo što ih je zadesilo u kasnim popodnevnim časovima u utorak. Vetar je bio tako silovit da je lomio grane i ostavio pustoš u pojedinim delovima ove mesne zajednice, a oštećen je i deo puta koji vodi ka zeseoku Zakut.

Nevreme uništilo poljoprivredne useve, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Nekadašnji direktor Osnovne škole “Svetozar Marković” iz Brodareva, Šefket Šehović ističe da je nevreme izgledalo strašno i gotovo neverovatno.

– Na jednom je snažan vetar počeo da duva i istovremeno je padala kiša i jak grad. Nebo se gotovo spustilo nad Brodarevom. Ja to u svom životu tako nešto nisam video. Vetar je nosilo je sve pred sobom – kaže Šehović.

Grad veličine lešnika tukao Brodarevo, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

U samom Brodarevu ne postoji protivgradna stanica, a i da je postajala pitanje je koliko bi nebeska artiljerija mogla da sačuva ovaj kraj od snažnog nevremena.

PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *