Prijepoljska opozicija traži sazivanje sednice lokalnog parlamenta

Prijepolje – Odbornici opozicije uputili su zahtev predsednici Skupštine opštine Prijepolje Stani Marković za saziv sednice lokalnog parlamenta. Zahtev koji je predat u utorak 9. jula potpisalo je 14 odbornika opozicionih partija.

Odbornici Skupštine opštine Prijepolje, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Za sednicu Skupštine opštine Prijepolje, predložili su četiri tačke dnevnog reda, i to razrešenje direktora Centra za socijalni rad Prijepolje, informacija o zatvaranju nesanitarne deponije Stanjevine, sanacija puta Kolovrat – Seljašnica i obeležavanje jubileja 800 godina manastira Mileševa. Za izvestioca po prvoj tački dnevnog reda, određen je Izudin Šantić, po drugoj i trećoj odbornik Esad Hodžić dok je za izvestica po četvrtoj naveden Vukosav Tomašević.

Zahtev predsednici lokalnog parlamenta za sazivanje sednice, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

U opširnom materijalu koji je dostavljen predsednici Skupštine opštine, a koji će se naći pred odbornicima, kao glavni razlog za smenu direktorke Centra za socijalni rad Sabire Hadžiavdić stoji pravosnažna sudska presuda Višeg suda iz Užica koju je potvrdio i Apelacioni sud u Kragujevcu.

– Opštinsko veće i Skupština opštine ignorišu pravosnažnu sudsku presudu i već više od četiri meseca na funkciji direktora drže osobu koja nema validno rešenje o imenovanju, jer ga je sud poništio, i na taj način omogućavaju da Centar vodi “lice sa ulice”. Ovim odnosom vlast u Prijepolju vrši krivično delo protiv pravosuđa – neizvršavanje sudske odluke, koji u članu 340. Krivičnog zakonika Srbije predviđa da ukoliko službeno ili odgovorno lice, koje odbije da izvrši pravosnažnu sudsku odluku, bude kažnjeno zatvorom od tri meseca do tri godine i novčaniom kaznom – navodi se između ostalog u obrazloženju zahteva za razrešenje direktorke Centra za socijalni rad.

Inače, direktorka Centra za socijalni rad Prijepolje Sabira Hadžiavdić i radnica ove ustanove Alisa Talović provele su desetak dana u pritvoru, zbog postojanja osnova sumnji da su nezakonito postupale prilikom nabavke opreme i dobara za potrebe Centra za socijalni rad Prijepolje.

PP Media