Sneg blokirao Novu Varoš

Zbog velikih snežnih padavina situacija u Opštini Nova Varoš je vrlo teška i zbog toga je uvedena vanredna situacija. Velika količina snega je ne samo u centru već i u svim selima i MZ na nadmorskoj visini preko 1.000 metara gde je otežan saobraćaj, rekao je za RINU predsednik Opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević.

– Održavali smo putne pravce po selima uz pomoć lake mehanizacije, sada je to nemoguće. Uveli smo vanredno stanje kako bi se angažovala teška mehanizacija i očistili putni pravci da bi se povezali naši domaćini sa centrom opštine. Zatrpani smo snegom, otežan je ne samo saobraćaj već i rad svih institucija. Deca ne mogu da dođu ni do svojih škola. Zato moramo ovaj sneg da iznesemo iz grada na neku deponiju. Ova situacija nam stvara dodatne troškove koje nismo planirali –  kazao je Vasiljević.

On je dodao da i vetrovi koji duvaju prave velike smetove na prevojima i putnim pravcima ka selima tako da postoji dosta MZ koja su odsečena od opštine. Najveći problemi su u MZ Božetići, Akmačići, Bela Reka i Jasenovo, gde ima nekoliko sela koja su na visini i do 1.500 metara.

Predsednik opštine Vasiljević istakao je da je jedina dobra stvar što će biti dovoljne količine snega za rad žičare, jer se očekuje veliki broj turista.

RINA

One thought on “Sneg blokirao Novu Varoš

  • Katarina

    on

    Bitno je da se sneg odnosi pored opstine a do decijeg vrtica ni staze za pesake i decu koja idu peske nema,ni parking nije pored vrtica ociscen za auta koja dovoze decu.Svaka cast!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *