Sneg se otopio rupe ostale, kante umesto znakova upozoravaju vozače na opasnost

Sneg koji je proteklih nedelja zadavao dosta muka učesnicima u saobraćaju istopio se sa ulica, ali su vozači sada suočeni sa novim problemom – udarnim rupama. Vožnja automobila po prijepoljskim ulicama ovih dana podseća na slalom, s obzirom na neuobičajno veliki broj takozvanih udarnih rupa koje su se pojavile na kolovozu. Naročito kritične deonice su putevi u prigradskim naseljima od Kolovrata ka Suvodolu i od Šarampova ka Ivanju preko Raišnjeva. Opasnot za vozače vreba i niz glavnu Valterovu ulicu. Zbog svega navedenog neophodna je opreznija vožnja.

Kako bi upozorili vozače na opasnost od rupa na kolovozu, naročito tokom kišnih dana, dovitljivi žitelji Kolovrata na dva mesta postavili su plastične kante na putu kao znak koji će upozoriti vozače da smanje brzinu i da tako izbegnu ošećenja na autu.

Plastične kante upozoravaju vozače na opasnost od rupa na putu, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

– Nedavno sam naišao na rupu koja je bila popunjena vodom, isekao sam gumu i iskrivio felnu. Prava sreća je kako nisam otkinuo ceo točak i udario u vozilo koje mi je dolazilo u susret – jada se Marko i navodi da se sve dogodilo na putu od Kaldrme ka Ratajskoj.

Oštećenja na putu ima i na drugim deonicama, čak i u glavnoj Valterovoj ulici gde gotovo po tradiciji opasnot vreba na raskrsnici kod Pošte.

PP Media