Sneg u Novoj Varoši i Prijepolju ostavio oko 1200 domaćinstava bez struje

Jutros se ponovo zabelelo u Polimskoj dolini i na Zlataru. U Novoj Varoši snega ima 20 centimetara dok je on u gradu na obali Lima znatno manji i ima ga 10 sentimetara.

Sa novim snegom stigle su i nove nevolje u snabdevanju električnom energijom. U Prijepolju prema podatcima dobijenim u Operativnom centru Štaba za vanredne situacije van pogona od jutros je oko 50 trafostanica visokog napona na pravcima prema Jabuci, Aljinovićima, Tocima i jedan vod prema Slatini, pa je oko 500 domćinstava trenutno je bez struje.

Sneg napravio manje probleme putarima


U novovaroškom kraju bez struje je oko 700 domaćinstava u četiri mesne zajednice Radoinje, Rutoša, Draževića i Bistrice. Sve raspoložive ekipe Elektrodistribucije su na terenu u obe opštine pa se tokom dana očekuje da kvarovi budu otklonjeni.

I pored obilnih padavina u Novoj Varoši svi putevi su prohodni,problema u održavanju putnih pravaca nema ni u Prijepolju kažu iz zimskih službi ova dva grada.

Dejan Grbić rukovodilac Odeljenja za investicije opštinske uprave Nova Varoš, kaže da se putni pravci održavaju prema prioritetima, dok seoske puteve uspešno čiste traktori i metalne voze.Pročišćeni su i regionalni putni pravci prema Drmanovićima, RH Centru Zlatar i Štitkovu.
PP Media