Socijalisti preispituju koaliciju sa Braunovićem i Palmom

Prijepolje/Priboj/Nova Varoš – Mediji bliski SPS tvrde da će Socijalisti u koalicionim pregovorima sa Jedinstvenom Srbijom Dragana Markovića Palme pristupiti potpuno drugačije, te da su blizu raskida koalicije sa udruženjem „Naša Drina“, čiji je predsednik Igor Braunović koji je nedavno otvorio spomenik Dragoljubu Draži Mihailoviću.

Braunović i Dačić, foto: Facebook

Mediji podsećaju da je Palmina stranka posle prošlih izbora dobila osam poslaničkih mandata u Skupštini Srbije, što, prema oceni SPS-a, nije zaslužila.

“Ako jedno poslaničko mesto podrazumeva 15.000 glasača, to bi značilo da JS donosi u koaliciju oko 120.000 glasova. A oni nemaju više od 20.000”, kaže naš sagovornik.

On dodaje da većinski deo članova Glavnog odbora, koji su tokom kampanje najaktivniji na terenu, sada nije spreman da prepusti Palmi više od dva do tri mandata.

“Ukoliko se Palma složi sa tim, koalicija SPS i JS je izvesna”, navodi izvor našeg lista.

I Igoru Braunoviću se drma fotelja…

Nakon što je udruženje „Naša Drina“, čiji je predsednik Igor Braunović izabran za narodnog poslanika SPS-a, otkrilo muzej i spomenik Dragoljubu Draži Mihailoviću, na jučerašnjem sastanku opštinskog odbora SPS Vračar bilo je velikog negodovanja, prisutan je bio i predsednik gradskog odbora Nikola Nikodijević i Aleksandar Antić koji je u govoru oštro negodovao nedavnu inicijativu udruženja i bunio se protiv koalicije SPS – „Naša Drina“. – prenosi portal Direktno

Direktno tvrdi da je Antić rekao da će tražiti od Glavnog odbora da se raskine koalicija SPS i udruženja „Naša Drina“, zbog toga što se udruženje zalaže za rehabilitaciju Draže Mihailovića. Na sastanku je bilo prisutno i nekoliko ministara iz redova SPS-a.

PP Media/Nova/Direktno