Socijalni radnici za dan prešli 300 km kako bi pomogli ugroženima: Novac siromašnima stigao na kućnu adresu

Nova Varoš – Centar za socijalni rad iz Nove Varoši sve vreme dok traje vanredna situacija maksimalno brine o svojim korisnicima, a oni su najugroženijima umesto paketa delili i novac.

Socijalni radnici stižu do najudaljenijih sela

„Želeli smo maksimalno da pomognemo ljudima i zato smo u dogovoru sa njima davali im novac, ukoliko im univerzalni paket pomoći sa osnovnim namirnicima nije ono što je najpotrebnije u ovom trenutku. Do sada je za tu namenu utrošeno 2,7 miliona dinara. Do sada smo imali 850 zahteva i sve smo ispunili. Pošto su u većini slučajeva u pitanju rašrtkana seoska domaćinstva, momci koji isporučuju pomoć dnevno su prelazili i po 300 kilometara, kako bi svima pomogli“, rekla je za RINU, Jelena Leković, direktorka centra za Socijalni rad u Novoj Varoši.

U centru je uspostavljen dežurni telefon i svi dosadašnji zahtevi su bili upućeni na taj način. Međutim, brojna ugrožena domaćinstva nemaju telefonksu liniju, tako da su nadležni pronašli rešenje i za taj problem.

Umesto paketa sa namirnicama nekima je bio neophodan novac

„Кontaktirali smo sve predsednike mesnih zajednica koji će nam dostaviti spiskove ugroženih domaćinstava, tako da će pomoć stići i na njihovu adresu“, izjavila je Jelena Leković.

Ugroženim građanima na teritoriji opštine Nova Varoš, 250 paketa pomoći uručio je i Crveni krst, a sve u cilju da oni koji i inače žive u teškim uslovima, što lakše prebrode novonastalu stuaciju.

Rina i PP Media