Spasioci i rafteri tragaju za nestalim ribarom u Priboju (video)

U Priboju i dalje traje potraga za ribarom Veroljubom Simovićem (38) koji se utopio u subotu u popodnevnim časovima dok je pecao ribu na Limu. Sumnja se da je do nesreće došlo pošto se ribar okliznuo i pao u reku, preko puta fabrike „Montaža“,iznad mesta gde se gradi nova hidrocentrala. Za njim bezuspešno više od 24 časa tragaju pripadnici Vatrogasno spasilačke jedinice i članovi ratfing kluba “Eko Lim” iz Priboja.

Nesrećni muškarac je na pecanju bio u društvu dvoje dece, prilikom zabačaja okliznuo se i upao u vodu koja ga je odnela. Videvši šta se desilo ocu mališan je otrčao kući, koja se nalazi na nekih pola kilometra od mesta tragedije, i pozvao pomoć, dok je devojčica ostala na obali.

Ubrzo je obeveštena, policija i spasioci koji su krenuli u potragu za muškarcem.

Ribari kažu da se radi o iskusnom ribolovcu koji je svakodnevno pecao na potezu od Banjskog Čamca prema Romandićima.

Nedaleko od mesta gde je upao u vodu nalazi se i porodični dom Simovića.

– Veroljub je bio iskusan ribar, poznavao je odlično teren na kojem je pecao, između ostalog tu nedaleko je i živeo. Lim još nije veliki, voda nije brza i duboka pa smo svi mi koji pozanejemo ovu reku zaprepašteni kako ga je odnela voda i kako nije uspeo da se spase – priča sredovečni ribolovac iz okoline Priboja.

Komandir Vatrogasno spasilačke jedinice Vujadin Kovačević kaže da spasioci, potpomognuti sa rafterima pretražuju teren i tragaju za ribarom.

– Spasioci čine sve što je u njihovoj moći ne bi li pronašli mladića. U pretrazi obale pomažu nam i rafteri – rekao je Kovačević.

Ipak ukoliko rafetri i spasioci ne pronađu telo mladića, u Priboj bi tokom ponedeljka trebalo da stignu ronioci žandarmerije koji bi pretražili rečno kortito.

Obzirom da je zbog izgradnje hidrocentrale ono sada promenjeno i produbljeno, pretpostavlja se da ima i puno podvodnih rupa nastalih vađenjem peska, te se sumnja da bi ribar ovo telo moglo da bude zaglavljeno u nekoj od podvodnih uvala.
Izvor: Novosti