Sporna sanacija dva putna pravca u Ivanju i Jabuci, Babić stopirao plaćanje

Prijepolje – Prvi čovek opštine Prijepolje Vladimir Babić, odbio je da potpiše situacije za izvedene asfalterske radove na dva putna pravca u mesnim zajednicama Ivanje i Jabuka, jer se trasirane deonice koje su rađene ne poklapaju sa ugovorenim obavezama između opštine Prijepolje i izvođača radova, saznaje portal “PP Media”.

Ilustacija, foto: A.Rovčanin

Kako bi utvrdio ko je načinio propust, Babić je zatražio da mu dostave pisane izjave predsednici mesnih zajednica u kojima su izvedeni radovi, potom nadzorni organ, zatim lice koje je trasiralo sporne deonice puta i izvođač radova.

Naime, lokalnim budžetom predviđeno je da se u mesnoj zajednici Ivanje asfaltira deonica puta koja vodi od stočne pijace ka Brančićima, međutim umesto te trase rađen je sporedni pravac od kuće Musabegovića do glavnog puta za Brančiće.

Na Jabuci je trebalo da se asfaltiraju tri trase, međutim kako su izvedeni radovi na dve deonice predimenzionirani više nego što je ugovorenim obavezama predviđeno, treći putni pravac nije urađen.

Tokom vikenda predsednik opštine Vladimir Babić obišao je radove u nekoliko mesnih zajednica i na licu mesta uverio se u kvalitet izvedenog posla.

PP Media