Sportska delegacija opštine Požega u poseti kolegama iz Prijepolja

Prijepolje/Požega – Delegacija opštine Požega koju su činili član opštinskog veća zadužen za sport Branko Simović, predsednik Sportskog saveza opštine Požega Dejan Vukotić i predstavnik Saveza za školski sport Rade Devedžić, boravila je u poseti opštini Prijepolje.

Foto: Opština Prijepolje

Tom prilikom su vođeni razgovori sa predstavnicima Prijepoljske opštine o saradnji u oblasti sporta sa akcentom na organizaciju Sportskih igara mladih (SIM).

Delegaciju su dočekali Izudin Šantić, predsednik skupštine opštine Prijepolje, član opštinskog veća zadužen za sport Zoran Despotović,predsednik sportskog saveza Prijepolje Sead Rovčanin i koordinator za školski sport Zlatiborskog okruga Branislav Divac.

– Sastanak je bio izuzetno značajan, jer je to bila prilika  da se razmene iskustva sa opštinom Prijepolje koja je već bila organizator Sportskih igara mladih. Ove godine će SIM biti organizovane drugačije nego do sada. Savez za školski sport Srbije je preuzeo organizaciju regionalnog takmičenja u šest sportova i to tenisu, stonom tenisu, rukometu, odbojci (dečaci), odbojci na pesku i šahu. U ovim sportovima će se organizovati četiri regionalna takmičenja i to u Novom Sadu, Vranju, Boru i Požegi. U Valjevu će se mališani nadmetati u tenisu, dok će se u Kragujevacu takmičiti u odbojci na pesku. Pobednici regionalnih takmičenja plasiraće se na državno finale koje će se održati na Kopaoniku, Brzeću i Zlatiboru – navedeno je na fejsbuk stranici opštine Prijepolje. 

Što se tiče ostalih takmičenja u organizaciji SIM-a košarci, atletici, fudbalu, igri između dve vatre i ženskoj odbojci ostaje kao i do sada, gradska takmičenja, regionalna pa državno takmičenje.

PP Media