Sportsko odeljenje u pribojskoj Gimnaziji

Priboj je bio i ostao grad sporta,rasadnik vrsnih  talenata i grad vrhunskih sportista. Pravom idejom i koordiniranom akcijom Sportskog saveza, Opštine i Gimnazije Priboj, a na radost pribojske mladosti, od jeseni će grad u podnožju Bića imati i specijalizovano – sportsko odeljenje. 

Novi obrazovni smer u pribojskoj Gimnaziji, foto: PP Media

O želji koja je postala stvarnost,danas su u Gimnaziji Priboj govorili domaćini, predstavnici lokalne samouprave, sportski radnici, vrhunski sportisti.

– Ideja postoji već godinu – dve, ali su se u ovoj godini stekli uslovi, da ostvarimo ovu inicijativu, kaže Filip Кomarica, predsednik Sportskog saveza Priboj, i dodaje da to nije bilo  nimalo lako,ali zahvaljujući rukovodstvu Opštine, predsedniku Lazaru Rvoviću, predsedniku Skupštine Borisu Mrdoviću, narodnom poslaniku Кrstu Janjuševiću i pomoćniku predsednika za omladinau i sport  Miroslavu Bukviću, usepšno se stiglo do cilja.

Uz zadovoljstvo ostvarenim, Кomarica ističe i da tu nije kraj planovima, jer se na duže staze, već razmišlja i o višoj školi ali i fakultetu za sport, upravo u Gimnaziji Priboj,naravno kada se renovira. 

 – Lokalna samouprava pomaže ovu ustanovu i u prostoronom i tehničkom opremanju, a podrška, za dobru inicijativu, nije izostala ni ovog puta, jer je u pitanju odlična stvar za mlade sportiste i maldost Priboja – rekao je Miroslav Bukvić, pomoćnik predsednika Opštine  za omladinu i sport.

– Odeljenje će brojati 20 učenika. Prijava za upis traje od 12. do 15. aprila, elktronski, a 15.i 16. aprila prijave se mogu predati i u papirnom formatu – rekao je direktor Gimnazije Dragan Popović, i dodao da se  svi potrebni obrazci nalaze na Sajtu Gimnazije.

-Ovo odeljenje biće dobra osnova za vaspitanje i obrazovanje učenicima sportistima, posebno profesionalnim sportistima, rekla je – Marina Кladnik, profesorica fizičkog vaspitanja, ali i istakla da će ovo biti i odlična prilika i za buduće studente visokoškolskih ustanova, odnosno trenerima, menadžerima,profesorima fizičke kulture, sportskim novinarima.

– Drago mi je što se otvara ovo odeljenje, iako ja nisam imala šansu da ga upišem, jer je ovo veliki plus za sve one koji žele da se bave sportom – poruka je balkanske šampionke u Jane Dragutinović, jer će  sada imati i više vremena i bolje uslove za ono što vole i šta treniraju  – poručila je  vrhunska atletičarka Priboja i Srbije, ali i Balkana.

Interesantno je da učenici sportskog odeljenja, neće  kao do sada imati čas fizičkog vaspitanja, ali je on pretočen u  dva nova predmeta  – Sport i zdravlje i Sport i trening. Imaće, svakakao, i dobru  odskočnu dasku za aktivno i profesionalno bavljenje sportom ili  za rad u sportu.

PP Media