SPS: Ivica Dačić je naš kandidat za predsednika na predstojećem Kongresu

Na sednici Opštinskog odbora Socijalističke partije Srbije u Prijepolju izabrano je osam delegata koji će učestvovati na Кongresu SPS, 22. decembra, na kom će se birati vrhovno rukovodstvo stranke.

“Decembar 2018 godine je redovno vreme za izbore u Socijalističkoj partiji (SPS), kad kažem redovni mislim na četvorogodišnji period. Glavni odbor SPS na poslednjoj sednici održanoj u Beogradu doneo je odluku o održavanju Кongresa kao najvišeg organa partije na kojem se bira rukovodstvo, a shodno Statutu SPS – a neophodno je da se i po lokalnim opštinskim i gradskim odborima održe takozvane izborne konferencije na kojima treba da se predlaže rukovodstvo za najviše funkcije u Beogradu i da se izaberu delegati tog Кongresa koji će ići odavde iz Prijepolja”, izjavio je Stanko Кijanović, predsednik OO SPS Prijepolje.

On ističe da je današnji sastanak protekao po planu i da od 84 prisutna člana niko nije imao protivne predloge kandidata.

“Jednoglasnom odlukom izabrano je sedam delegata koji će učestvovati na izbornom ongresu SPS u Beogradu, a to su: Slavenko Grgović, Daliborka Sarić, Milena Jovanović, Lazar Špica, Miladin Radivojević, Dragica Кoković i Željko Jasika, a osmi delagat ću kao predsednik OO biti ja. Takođe jednoglasnom odlukom potvrđeno je da je naš kandidat za predsednika Ivica Dačić, a za članove Glavnog odbora između ostalih predložili smo Branka Ružića, Slavicu Đukić Dejanović, Žarka Obradovića, Neđa Jovanovića i Predraga Markovića”, kaže Кijanović i dodaje da je članstvo SPS u Prijepolju znatno uvećano prethodnih godina.

“Danas smo imali priliku da vidimo kako je sala u kojoj se održavao sastanak bila premala za sve one koji su želeli da prisustvuju. Beležimo porast mladih članova što je jako bitno, jer na taj način podmlađujemo stranku, a u našim redovima zastupljene su i žene. Naš cilj nije ulazak u vlast po svaku cenu, a na narednim izborima trudićemo se da postignemo još bolji rezultat i da dobijemo još veću podršku građana”, zaključio je Кijanović.

PP Media i GZS