Stanjevine tema Opštinskog veća

Na sednici Opštinskog veća razmatrana je informacija o deponiji „Stanjevina“, koja se nalazi u veoma lošem stanju, jer je njena parcela skoro popunjena. Na sednici su izneti određeni predlozi rešenja ovog pitanja, jer prema rečima većnika, na izgradnju sanitarne deponije „Banjica“ čekaće se još dugo vremena.
Na sednici veća razmatran je i nacrt Odluke Regionalne sanitarne deponije „Banjica“ o pokretanju realizacije projekta za rešavanje problema upravljanja otpadom za opštine Nova Varoš, Priboj, Prijepolje i Sjenica, odnosno izgradnja regionalne deponije, na koju će se prema rečima člana Opštinskog veća zaduženog za komunalne delatnosti Nedžada Hodžića čekati još najmanje pet godine.
Jedno od rešenja pitanja upravljanja otpadom opštine Prijepolje jeste odlaganja smeća na užičkoj deponiji „Duboko“, na kojoj otopad odlaže jedanaest opština iz Moravičkog i Zlatiborskog okruga.
„Mislim da bi rešenje sa deponijom „Duboko“ bilo najprihvatljivije, jer bi to najbrže išlo i ne bi imali problema sa novom lokacijom, ekologijom, investiranjem i finansijama“, kazao je član Opštinskog veća Esad Hodžić.
Tačka dnevnog reda na sednici Opštinskog veća, koja se odnosi na razmatranje obaveštenja Sportskog saveza Prijepolje o nedostajućim sredstvima u iznosu od oko milion i tri stotine hiljada dinara skinuta je sa dnevnog reda i odložena za narednu sednicu.
PP Media