Stara čaršija u novom ruhu – Ministarstvo turizma izdvojilo 40 miliona za završetak radova na rekostrukciji ulice 12. januar u Priboju

Prijepolje – Ministarstvo turizma i omladine odobrilo je značajna sredstva za unapređenje i razvoj turističke infrastrukture u Sandžaku. Zahvaljujući državi u Priboju će biti finansijski podržani radovi na investicionom održavanju ulice 12. januara u Staroj čaršiji za šta su opredeljena sredstva u iznosu od 40 miliona dinara.

Foto: A.Rovčanin

Pomoćnik predsednika opštine Priboj Miralem Gogalić, kaže da će sredstva od 40 miliona dinara koje je Ministarstvo turizma i omladine izdvojilo biti dovoljna da se završe radovi na uređenju ulice 12. januara čija rekonstrukcija je parcijalno rađena.

– Glavna ulica u starom delu grada, uskoro će biti u sasvim novom ruhu. Biće zamenjena vodovodna, kanalizaciona i elektro mreža, kao i sve druge instalacije, kolovoz i trotoari biće poločani behaton pločama, a ulica će dobiti i novu javnu rasvetu. Duž trotoara biće postavljene i klupe za odmor – kaže Gogalić.

Pomoćnik predsednika opštine Priboj Miralem Gogalić, foto: A.Rovčanin

U turističku infrastrikturu Priboja, ministarstvo turizma, samo od 2015.godine, uložilo je  blizu 100 miliona dinara.

Ministar turizma i omladine Husein Memić naveo je na društvenim mrežama da se raduje investicijama i ulaganjima u turističku infrastrukturu što će uticati direktno na privredni i ekonomski razvoj celog Sandžaka i države Srbije. 

– Za sanaciju i rekonstrukciju Doma kulture u Tutinu opredeljeno je 30 miliona dinara. Za uređenje parka sa dečijim igralištem u Sjenici opredeljeno je 7 miliona dinara. U uređenje školskog dvorišta Osnovne škole „Meša Selimović“ u Ribarićima biće uloženo 25 miliona dinara. U okviru projekta biće izgrađene tribine, trim stare, sportski teren i ugrađena rasveta. Za unapređenje i razvoj turističke infrastrukture u Novom Pazaru odobreno je 80 miliona dinara. Sredstva će biti uložena u rekonstrukciju stare hidrocentrale, drugu fazu rekonstrukcije Kule Džephane, revitalizacije kompleksa crkve Sv. Petra i Pavla i zgrade Mitropolije – naveo je ministar Memić.

PP Media