Stari Priboj dobija novi sjaj, uređuje se Proleterska ulica na Brijegu

Priboj – Početkom marta počeli su radovi na investicionom održavanju Proleterske ulice u Starom Priboju, odnosno njenog dela na Brijegu, između ulice 12.januar i regionalnog puta Uvac – Bistrica, preko puta železničke stanice.

Uređuje se Proleterska ulica u Starom Priboju, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Radovima će se formirati dvosmerna ulica na ovom delu, od Brijega do regionalnog puta, u dužini od 44 metra, a za širinu kolovoza biće pomeren i taksi štand, koji će, kao i do sada, pored zaustavnih traka za taksi vozila, imati i svoju posebnu traku za uključivanje na regionalni put, kod železničke stanice.

U tom kontekstu izvršiće se i kompletno nivelisanje terena, kako bi buduće saobraćajnice imale jedan nivo bez dosadašnjih lomljenja i ispupčenja. Za pešake će biti uređeni trotoari i sa jedne i sa druge strane novih saobraćajnica.

Investicionim radovima u delu Proleterske ulice, umnogome će se unaprediti saoabraćaj u starom delu Priboja i rasteretiti bočne ulice, pogotovu u večernjem terminu, kada je bila zabrana saobraćaja za motorna vozila glavnom ulicom u ovom delu grada odnosno ulicom 12. januara.

Vrednost investicije je 4.970.000,00 dinara bez PDV-a, sredstva su obezbeđena u Budžetu Opštine, a radovi,koji su po tenderu povereni firmi „Standard“ doo iz Bajine Bašte, trebalo bi da budu gotovi za 30 kalendarskih dana, odnosno početkom aprila.

PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *