Starica izgorela u požaru

U prijepoljskom prigradskom naselju Kolovrat došlo je do požara, a usled posledica opekotina život je izgubila Dževahira Ćosović. Prema podacima koje smo dobili od Sektora za vanredne situacije Prijepolje do požara je došlo iz nehata, kada je nesrećna starica zapalila odeću. Kako saznajemo radi se o bolesnoj ženi koja nije mogla da vodi računa sama o sebi, a u trenutku požara je sama bila u kući. Kako ističu iz Sektora za vanredne situacije požar su primetile komšije koje su i pozvale vatrogasce i hitnu pomoć. Ekipa hitne pomoci brzo je izašla na teren i starica je sa teškim opekotinama transportovana na Klinički centar u Beograd, gde je, kako saznajemo, i preminula.
Dževahiri je prvi u pomoć pritekao komšija Kemal Kapur, koji je za naš sajt rekao da je primetio kako dim izlazi iz sobe i da je u tom momentu utrčao u kuću i zatekao staricu kako gori. Uz pomoć ćebeta, koje je zatekao u sobi, pokušao je da pomogne starici , međutim sam nije mogao da se izbori sa vatrom. Kuća se nalazi pored samog magistralnog puta i kako Kemal kaže u trunutku požara veliki broj kako komšija tako i prolaznika nalazio se na trotoaru pored puta, ali da je jedino u pomoć priskočio radnik brze pošte dok su ostali nemo posmatrali, iako je molio i dozivao pomoć kako bi spasli nesrećnu staricu.
Iz Sektora za vanredne situacije ističu da na kući nije pričinjena velika materijalna šteta i da je samo zahvaljujući prisebnoj reakciji Kapura izbegnut požar većih razmera. Kuća se nalazi u gustom naselju i u neposrednoj blizini FAP Livnice sa nadogradnjom.
PP Media