Staza za školu skijanja na Zlataru

Nova Varoš – U Dolini ispod Centra „Zlatar“, na stotinak metara od kuće i apartmana „Maja“, porodica Aleksandra Botića uređuje stazu za školu skijanja, sankalište, snežni poligon i druge aktivnosti. Ovde je iskrečen i poravnat deo terena za zimsku zanimaciju i dečje radosti i postavljena „žica“ koja će izvlačiti polaznike skijanja i rekreativce. Do Doline vode dva puta kroz naselje starosedelaca i vikendaša oko visa na kome je pre gotovo pola veka podignut Centar „Zlatar“.

Foto: A.Rovčanin

– Izgradnju terena za zimske sportove na našem i zakupljenom zemljištu započeli smo i izgradićemo bez ičije pomoći, ali koristeći iskustvo dečjeg skijališta na Zlatiboru – kaže Aleksandar Botić, inače vlasnik firme za seču i izvlačenje građe. – Ako u Dolini, koja je za nekoliko desetina metara niže od naše kuće na 1.200 metara nadmorske visine, padne 40 santimetara snega – ima ga do aprila. Ovde se sneg dugo drži, iako okopni svuda okolo.

Aleksandar Botić vlasnik staze, foto: A.Rovčanin

Ova pogodnost, kao i potreba i želja da se poboljša turistička ponuda, bili su odlučujući za ulaganje u „stazu iz domaće radinosti“, prvenac na Zlataru. Ovde još ima posla: iduće godine preoraće i urediti teren, zasejati travu, nabaviti „traku“, koja će izvlačiti posetioce na stazi, urediti parking, podići ogradu… Gostima u sedam apartmana Botića od leta biće na raspolaganju i otvoreni bazen.

Zlatarinfo i PP Media