Stefan Srbljanović: Pored škola, vrtića i bolnica Srbija će morati da gradi i nove zatvore

Priboj/Beograd – Teškim reformama koje smo sproveli nakon dolaska na vlast 2012. godine sprečili smo bankrot i postavili temelje za ubrzan napredak i razvoj Srbije na svim poljima, kazao je narodni poslanik Stefan Srbljanović (SNS).

Narodni poslanik Stefan Srbljanović

– Ekonomski smo ojačali zemlju, smanjili nezaposlenost, postali lideri u privlačenju stranih direktnih investicija i istrajali u borbi za očuvanje naših vitalnih državnih i nacionalnih interesa. Srbija je danas ogromno gradilište, zemlja koja će za samo par godina imati mrežu autoputeva i brzih železnica, Кliničke centre i potpuno u prošlosti zapostavljene ali sada obnovljene bolnice i domove zdravlja, nove škole i vrtiće – kazao je poslenik Srbljanović.

On smatra, da će Srbija uskoro morati da gradi nove zatvore, zbog borbe sa organizovanim kriminalom.

– Pored škola, vrtića i bolnica Srbija će očigledno morati da gradi i nove zatvore jer s obzirom na najavljena hapšenja i silinu kojom je država udarila na organizovani kriminal, verovatno će postojeći kapaciteti ubrzo biti popunjeni. Treba da budemo oprezni i svesni da smo dobili bitku ali ne i rat i da sve dok pred lice pravde ne budu privedeni oni, kako reče predsednica Vlade, koji su radili i za državu i za mafiju, taj rat neće biti završen. Mafija ne može biti jača od države i svi oni koji su učestvovali u ovom procesu moraju biti sankcionisani – istakao je Stefan Srbljanović.

On je čestitao sudijama koji su prvi put izabrani i poželeo im da svoj posao obavljaju časno, odgovorno i u interesu građana Srbije, dakle po važećim zakonima ove države.

– Sve oči su nakon pomenutih događaja uperene u pravosudne organe jer je jasno da samo saradnjom i kordinacijom svih državnih institucija, država iz ove borbe može izaći kao pobednik. Naš cilj je moderna i jaka Srbija, Srbija koja pobeđuje i koja može da bude još bolja i još uspešnija – kazao je između ostalog Srbljanović.

PP Media