Stigla nova kombinovana građevinska mašina

Priboj – Krajem prošle godine Opštini Priboj isporučena je profesionalna višenamenska građevinska mašina, vredna skoro 11,5 miliona dinara. Novac za nabavku mašine obezbedili su Ministarstvo za  unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih područja Republike Srbije i lokalna samouprava. 

Foto: Opština Priboj

Kombinovanom građevinskom mašinom odnosno “bagerom”, će gazdovati JP za uređenje građevinskog zemljišta i razvoj Priboj. Mašina će se u zimskom periodu koristiti za čišćenje snega sa gradskih ulica i seoskih drumova, a tokom građevinske sezone, za nasipanje puteva, utovar tereta, iskop propusta i odvodnih kanala, održavanje vodotokova,ravnjanje terena. 

Radi se o vema jakoj i stabilnoj  kombinovanoj  višenamenskoj građevinskoj mašini velike snage, sa pogonima na sva četiri točka i multifunkcionalnom utovarnom kašikom,teleskopskom strelom,hidrauličnim čekićem, a postoji mogućnost i  drugih  funkcionalnih priključaka.

Mašina je nabavljena shodno ugovoru, koji su još u martu prošle godine, potpisali ministar, Novica Tončev i predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović. Za nabavku višenamenske građevinske mašine, opštini Priboj je iz Ministarstva za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština Srbije, opredeljeno 8.000.000,00 dinara, dok je lokalna samouprava izdvojila preostali deo sredstava.

PP Media