Vojska helikopterom postavila krst iznad manastira Mileševa

Prijepolje – Pripadnici 890. mešovite helikopterske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade RV i PVO postavili su Časni krst na visu Titerovac, iznad manastira Mileševe u okolini Prijepolja, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vojska Srbije postavila krst iznad manastira Mileševa, foto: A.Rovčanin

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović pohvalio je pripadnike RV i PVO koji su izveli ovaj složeni poduhvat i istakao da je ponosan na njih.

Eparhija mileševska se obratila Vojsci Srbije da pomogne u podizanju Časnog krsta, teškog oko 3.800 kilograma i visokog 11 metara. Na tom zadatku bila je angažovana posada helikoptera Mi -17, koju su činili major Dragan Marjanović, kapetan prve klase Miroslav Matić, stariji vodnik Danilo Nenadić i zastavnik Zoran Cogoljević, a podršku su im sa zemlje pružali i pripadnici 204. vazduhoplovne brigade i 98. vazduhoplovne brigade.

Foto: PP Media

Episkop mileševski Atanasije Rakita zahvalio je pripadnicima Vojske Srbije, ističući da bez njihove pomoći ne bi bilo moguće postavljanje Časnog krsta na Titerovcu.

Koordinator zadatka iz Komande RV i PVO potpukovnik Vladimir Grbović istakao je da su postavljanju krsta prethodile detaljne pripreme i da je akcija uspešno okončana, uprkos naletima vetra koji je otežavao posao posadi helikoptera.

PP Media