Stradali poljoprivredni usevi u okolini Priboja i Prijepolja

Nakon nevremena koje je protutnjalo u sredu kroz delove opština Priboj i Prijepolje ostali su uništeni poljoprivredni usevi i oštećena putna infrastruktura. Najgore su prošla pribojska sela koja se nalaze u dolini Lima, Mažići, Dobrilovići i Goleša. Grad je tukao i Pribojsku Banju sa okolinom a i samo gradsko jezgro, pa su ulice bile pod vodom. Opština je formilara komisiju koja će obići teren i sagledati štetu koju su poljoprivrednici pretrpeli. U susednom Prijepolju, takođe su stradali voćnjaci i povrtarske kulture u Rogušiju, Baricama, Koševinama, Sedobru, Taševu i u delu Ivanja. Protivgradna zaštita delovala je iz tri stanice gde su uspaljene po dve rakte, što je doprinelo da šteta na poljoprivrednim kulturama bude znatno manja.

Ni najstariji žitelji Mažića ne pamte nevreme kakvo je zadesilo ovo selo u sredu kaže Neđo Ćirović. Grad je tukao više od jednog sata i uništio sve useve u selu.

– Ovo nikada niko u selu nije zapamtio. Sve je uništeno, maline, pasulj, kukuruz, šljive. Oštećena su čak i stabla od drveća u voćnjacima – u dahu za „Novosti“ priča Neđo.

Grad obrao malinjake u okolini Priboja, foto: www.ppmedia.rs

Načelnik opštinskog Štaba za vanredne situacije Boris Mrdović kaže da komisija obilazi teren te da će se tek u narednim danima znati kolika je šteta koju je nevreme načinilo u Priboju i okolini.

U Prijepolju se takođe sagledavaju posledice nevremena. Iz poljoprivredne stručne službe kažu da su najveću štetu pretrpele voćarske i povrtarske kulture.
Izvor: Večernji novosti