Sukob maloletnika u Prijepolju, krivične prijave zbog širenja mržnje

Prijepolje – Policija u Prijepolju podneće krivičnu prijavu protiv maloletnika za izazivanje verske i nacionalne mržnje i netrpeljivosti u sticaju sa krivičnim delom teška telesna povreda.

Foto: A.Rovčanin

Kako je medijima rečeno u PU Prijepolje, policija postupa povodom događaja koji se juče odigrao u Tehičkoj školi u Prijepolju.

Zastupnik oca oštećenog maloletnika saopštio je da je maloletni P. B. juče pretrpeo tešku telesnu povredu prilikom napada od strane drugog maloletnika bošnjačke nacionalnosti.

Podsećamo, protiv P. B. i njegovih maloletnih drugova se pred Višim sudom u Užicu vodi postupak zbog pevanja pesme „Božić je“ sa izmenjenim tekstom na privatnoj proslavi koja je zabeležena telefonom jednog od prisutnih. Snimak se pojavio na društvenim mrežama.

Kako je saopšteno iz advokatske kancelarije koja zastupa oca oštećenog, deset učenika bošnjačke nacionalnosti juče je okružilo P. B, da bi jedan od njih DŽ. E. vređao oštećenog, puštajući sporni snimak, a zatim mu je zadao dva udarca zatvorenom štakom u predelu lica zbog kojih je maloletni P. B pretrpeo tešku telesnu povredu u vidu preloma nosne kosti sa dislokacijom.

Izvor: N1 i PP Media