Šuljagić demantovao rukometašice i najavio pravnu zaštitu

Prijepolje – Vođa prijepoljskog tima na 57. MOSI Nova Varoš 2022., Luka Šuljagić, inače i sekretar Sportskog saveza, oštro je demantovao sve navode koje su rukometašice i vođa ekipe Ženskog rukometnog tima Prijepolja u Novoj Varoši izneli u medijima i najavio pravnu zaštitu.

Luka Šuljagić sekretar Sportskog saveza Prijepolja, foto: PP Media

Šuljagić se prvo osvrnuo na Svečanu ceremoniju otvaranja i defile.

 – Kako defile nije obavezan, mi smo u dogovoru sa svim ekipama, radi maksimalne uštede skromnog budžeta koji smo imali za MOSI u Novoj Varoši, odlučili da ide samo jedan autobus i da u njemu budu fudbaleri koji nastupaju nakon Svečanog otvaranja Igara, a prethodno su svoju želju da se nađu na slobodnim mestima u autobusu izrazile odbojkašice Prijepolja i tako je i bilo. Potpuna je neistina da su rukometašice došle i učestvovale u defileu jer su svi imali priliku da gledaju direktan prenos na TV 5, ko i na našem snimku Sportskog saveza Prijepolja. Druga stavka i pitanje koju su postavili tiče se osiguranja koje se nikada nije uplaćivalo i za koje finansije nema  ni jedna opština i grad učesnica MOSI, niti praktikuje. Igre su amaterske i svako od profesionalnaca ako učestvuje, učestvuje na svoju odgovornost. Ja sam kao profesionalni  sportista dolazio i igrao za Prijepolje na svoju odgovornost bez ikakvog osiguranja i ako su se moji klubovi u zemlji i inostranstvu  tome protivili – kaže Luka Šuljagić.

O situaciji oko ishrane diskvalifikovane ekipe, Šuljagić tvrdi da je potpuna neistina da su im bonovi bili uskraćeni.

–  I ako su već bili diskvalifikovani i mi nismo imali pravo da za njih od organizatora uzmemo bonove, naša dva koordinatora su sve viška bonova od ostalih sportista koji se nisu pojavili, prikupljali i predavali vođi ekipe rukometašica do kraja trajanja MOSI i ako su nas obrukali i bili već u četvrtak diskvalifikovani sa turnira – naglašava Šuljagić.

Ključnu stvar koja je dovela do ovog problema, diskvalifikaciju ženskog tima Prijepolja sa turnira, Šuljagić vidi na sledeći način.

 – Prema MOSI Pravilniku koji važi za sve  učesnike pa i za nas, jasno se kaže da igrači koji budu prijavljeni za ekipu opštine moraju imati overen karton u MUP-u o prebivalištu u datoj opštini. I u drugim našim ekipama je bilo igrača koji ne žive i rade u Prijepolju, ali njih su vođe ekipa blagovremeno dovele lično u MUP gde su se prijavili i gde im je određeno i overeno privremeno prebivalište. Neznanje vođe Ženske rukometne ekipe Prijepolja ne opravdava propust koji je napravio za čak 4 igračice koje je Komisija MOSI našla da nemaju po JMBG rođenje u Prijepolju, niti su prijavljene na privremeni boravak. Naglašavam da je to oduvek bila obaveza isključivo vođa ekipa u svim sportskim disciplinama a ne vođe MOSI tima Prijepolja i pre mene i biće tako i posle mene. Tendenciozne tvrdnje da je neko drugi trebao da overi prebivališta igračica u MUP-u demantuje sama činjenica da je isti vođa ekipe to radio i prethodnih godina, kao i da je potpuno nelogičnim pristupom odabira devojaka, odlučeno da tri prijepoljske rukometašice odu da igraju za Priboj a da se dovedu 4 rukometašice sa strane koje nemaju nikave veze sa Prijepoljem i pri tome se ne izvrši prijava privremenog boravka u našoj opštini.  Takvo potpuno nerazumno ponašanje je dovelo do toga da je Komisija i Komitet MOSI diskvalifikovao našu ekipu, čime je  učinio nesagledivu štetu po Prijepolje kao jednog od osnivača Igara, kome se ova bruka desila prvi put u istoriji, a još veću sramotu smo doživeli skandaloznim ponašanjem vođe Ženske rukometne ekipe nakon diskvalifikacije, koji se verbalno obračunavao sa rukovodiocima takmičenja, članovima komisija i organizatorima MOSI, vređajući i ponašajući se agresivno do te mere da je cela MOSI javnost gledala snimak kada su ga uz policijsku asistenciju izbacivali iz sportske dvorane u Novoj Varoši. Svojim propustima i ponašanjem rukovodilac Ženske rukometne ekipe Prijepolja je naneo višestruku štetu i priredio sramotu našoj opštini i sportistima, jer prvo smo izgubili 100 bodova zbog diskvalifikacije što nam je onemogućilo da zauzmemo treće mesto u generalnom plasmanu koje nam je pripadalo i koje su svi sportisti Prijepolja osvojili ali zbog ovog propusta i haosa koji je izazvao spominjani vođa ekipe oduzeti su nam osvojeni bodovi. Pitanje kazne od 2 godine neučestvovanja diskvalifikovanog sporta na MOSI ćemo tek pokušati da rešimo, ali ovakva bruka i razočarenje koje sam ja lično kao i svi sportisti doživeli zbog skandaloznog ponašanja i propusta vođe Ženske rukometne ekipe Prijepolja na 57. MOSI, nemaju objašnjenje. Sa jučerašnjim reagovanjem i prebacivanjem krivice na druge kao i neistinitim optužbama, potvrđeno je  samo da ovakvo ponašanje nema utemeljenje u zdravom razumu, olimpijskom duhu MOSI i vrednostima koje sport nudi i neguje kod mladih – zaključio je Luka Šuljagić u svom demantiju.

PP Media