Sutra nastavak prekinute sednice SO Nova Varoš

Nova Varoš – Sednica Skupštine opštine Nova Varoš koja je prekinuta u petak, biće nastavljena sutra, u ponedeljak 21. decembra. Кako bi se ispoštovale sve epidemiološke mere i ona će biti održana u velikoj sali Doma kulture, a počinje u 10 sati.

Foto: A.rovčanin

Na dnevnom redu je budžet opštine Nova Varoš za 2021. godinu, koji je projektovan na 756 miliona dinara. Odbornici će raspravljati i o predlogu odluke o komunalnim taksama, kao i o programima poslovanja Кomunalnog preduzeća „3. septembar“, „Energije Zlatar NV“ i Regionalne sanitarne deponije „Banjica“.

Zasedanju neće moći da prisustvuje šef opozicone GG „Opstanak“ Dimitrije Paunović, kome je u petak nakon incidenta predsednik Skupštine opštine dr Branko Popovoć izrekao meru udaljenja sa sednice. Кako smo već pisali, do incidenta je došlo nakon što predsednik Skupštine nije dozvolio odbornicima opozicije da obrazlože svoje predloge za dopunu dnevnog reda koji prema njegovim rečima, nisu podneti u skladu sa Poslovnikom. U znak protesta odbornici „Opstanka“ najpre su blokirali skupštinsku govornici, da bi nakon što je određena pauza Paunović oborio sto za kojim sede predsednik Skupštine, njegov zamenik i sekretar.

Varoške novine