Sutra svečano otvaranje puta na Vodenoj poljani

U Novoj Varoši u subotu 29. septembra tačno u podne će biti svečano otvoren asfaltni put koji povezuje Vodenu poljanu sa Magistralnim putem Nova Varoš – Sjenica. Presecanje vrpce će biti upriličeno kod Šumarske kuće na Vodenoj poljani.

Ukupna dužina puta je 3.3 kilometra, a izgradnju puta su finansirali Vlada Republike Srbije sa 15.000.000,00 dinara i opština Nova Varoš koja je iz svog budžeta izdvojila 6.500.000,00 dinara.

Na najlepšem delu Zlatara, na Vodenoj Poljani (1440 metara nadmorske visine), desetak kilometara od Nove Varoši, na putu prema Sjenici, okružena visokim četinarskim šumama izgrađena je crkva Svetih besrebrenika Kozme i Damjana, danas metoh manastira Mileševe. Od najvišeg vrha Zlatara (Golo brdo 1627m) udaljen je svega 2km, pa je prilikom posete idealno spojiti ove dve lepote, lepotu prirode i lepotu svetinje.

Ova duhovna oaza na Zlataru je namenjena putnicima namernicima, umetnicima i turistima koji traže mir i lek za dušu u zlatarskim šumama. Pored crkve podignut je divan konak za prijem i boravak gostiju u istom stilu – od drveta – kao i hram.

Novootvoreni put omogućiće svim posetiocima da osvoje najviši vrh Zlatara i uživaju u njegovim beskrajnim lepotama i čarima.
PP Media