Sve je spremno za obeležavanje Dana opštine Prijepolje

Dan opštine Prijepolje, 7. jul biće obeležen nizom kulturnih aktivnosti i Svečanom sednicom Skupštine opštine Prijepolje, ističu iz lokalne samouprave. Odlukom Skupštine opštine Prijepolje ovaj dan određen je pre samo par meseci, kada je doneta odluka i o zvaničnoj promeni grba ove sandžačke opštine.
Dan opštine Prijepolje poslednji put je obeležen 9. januara 2009. godine. Taj datum je bio upisan kao zvanični Dan opštine, ali je odmah nakon toga ukinut. Odlukom Skupštine opštine Prijepolje u februaru ove godine donesena je odluka da 7. jul, dan kada se Prijepolje prvi put pominje bude i zvanični Dan opštine Prijepolje. U obeležavanje ovog važnog datuma, pored lokalne samouprave biće uključene i sve kulturne ustanove u Prijepolju, u kojima će biti sprovedene planirane aktivnosti, kazala je predsednica SO Prijepolje Stana Marković.
„Aktivnosti su uglavnom vezane za kulturna dešavanja koja predstavljaju istorijski razvoj naše opštine“, ističe Marković.
Centralni događaj povodom Dana opštine biće svečana sednica SO Prijepolje, na kojoj će pored odbornika prisustvovati i veliki broj društveno političkih ličnosti, kao i građani Prijepolja. Zbog nedostatka Odluke o dodeli javnih priznanja, na važan dan opštine Prijepolje neće biti moguće uručiti nagrade i priznanja onima koji su ostvarili uspehe od ličnog i javnog značaja, pa će se za taj deo čekati naredni Dan opštine, dodaje Marković.
Aktivnosti povodom Dana opštine Prijepolje počeće 5. jula u 20h Izložbom grafike iz legata Umetničke kolonije Mileševa, a biće završene svečanom sednicom SO Prijepolje 7. jula sa početkom u 13h u Velikoj Sali prijepoljskog Doma kulture.
PP Media