Problem sa vodosnabdevanjem ponovo muči meštane Brodareva

Iako je prošlog leta izgradnjom novog vodovoda iz sliva Mrčkovačke reke u Brodarevu rešen dugogodišnji problem sa vodosnabdevanjem, poslednjih dana slavine u ovoj mesnoj zajednici su opet presušile. Ovoga puta vode ima dovoljno, ali nije je moguće koristiti preko novoizgrađene savremene fabrike vode za preradu iste, na kojoj trenutno nema ko da radi, ističu iz Mesne zajednice.
„Uputili smo apel predsedniku opštine Dragoljubu Zindoviću i direktoru JKP „Lim“ Azizu Hadžifejzoviću da se taj problem što pre reši, jer vode koju trenutno koristimo iz sliva Reževice i Mili nema dovoljno za potrebe građana“, kazao je predsednik MZ Brodarevo Semir Adilović.
Naime, pre nekoliko dana nova vlast je otpustila osam radnika JKP „Lim“, od kojih su dva radila na održavanju fabrike vode u Brodarevu, jer su im istekli ugovori na određeno vreme. Sada tamo nema ko da radi i vodu iz sliva Mrčkovačke reke, neophodnu da zadovolji potrebe građana Brodareva nije moguće koristiti.
Kako je ranije najavlio direktor JKP „Lim“ o prekidima ugovora i njihovim eventualnim produžecima za osam radnika ovog preduzeća trebalo je danas da odlučuje Opštinsko veće.
PP Media