Svetski dan dece obolele od raka obeležen u Prijepolju

Kao i prethodnih godina, Kancelarija za mlade zajedno sa NURDOR-om i ove godine obeležila je Svetski dan dece obolele od raka. Ovo je po treći put da se jedna ovakva humanitarna akcija održava u Prijepolju. Humanitarna akcija je protekla uspešno, tako da smo dokazali i ovaj put da je Prijepolje grad dobrih i humanih ljudi, navode iz Kancelarije za mlade u gradu na Limu.

Uz pomoć svih dobrih ljudi prošle godine je izgrađeno novo dečije hematoonkološko odeljenje u Nišu. Ove godine borili smo se zajedno za novu Roditeljsku kuću u Beogradu, kao najvećem dijagnostičkom i terapijskom centru pedijatrijske onkologije u Srbiji, sa istovremeno najvećim brojem dece koja dolaze na lečenje. S obzirom da su često u pitanju porodice iz manjih sredina, koje nisu u mogućnosti da u Beogradu obezbede smeštaj, neophodno je omogućiti prostor u kom bi oni mogli da borave za vreme lečenja svoje dece. Nažalost, svedoci smo sve većeg broja dece kojima je ova podrška potrebna, a trenutni kapaciteti nisu dovoljni.

Najveću pažnju mališana privukao je klovn, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin


Građani su mogli da pomognu udruženju NURDOR na razne načine: – slanjem SMS poruke na broj 1150, i tako donirati sredstva za izgradnju nove roditeljske kuće u Beogradu. Cena poruke je 100 dinara ka svim mrežama.

Na štandovima uz donatorsku kutiju i informativne flajere o udruženju izloženi su bili i standardni promotivni materijal: liciderske kolaćiće, šolje i druge prepoznatljive NURDOR artikle, tako da su građani kupovinom balona i promotivnih artikala mogli dati svoj doprinos za izgradnju Roditeljske kuće u Beogradu. Uz štandove su bili i volonteri Kancelarije za mlade kako bi sugrađane informisali o radu udruženja i mogućim načinima podrške deci i mladima obolelim od raka.


Takođe, učešće u ovoj humanitarnoj akciji uzela je i Tehnička škola koja je zajedno sa svojim učenicima prodavala suvenire koje su izradili specijalno za ovu priliku i sav prihod od prodatih suvenira donirali su udruženju NURDOR.

Ova humanitarna akcija organizovana je uz podršku Doma kulture, Turističke organizacije Prijepolje, Crvenog krsta, štamparije Grafika Print, SkyNet-a, Tehničke škole i Foto studija Despić iz Priboja.

Muzičku podršku ovoj akciji pružili su naši sugrađani Mlađen Tošović i Žarko Popović, a najmlađe su zabavljali: klovn koji je deci pravio razne figure od balona i izveo predstavu za decu i dečiji animatori, Mini i Miki Maus iz Foto studio Despić iz Priboja koji su omogućili svim našim najmlađim sugrađanima druženje i slikanje sa njihovim omiljenim likovima iz crtaća.

PP Media