Tradicionalni Vidovdanski dani održani na Zlatiboru, publika uživala u maestralnom izvođenju velikih umetnika

Čajetina – Tradicionalna manifestacija „Vidovdanski dani“ održana je u Lobby baru hotela Zlatibor. Bogat kulturno – umetnički program koji slavi i veliča srpsku tradiciju i kulturu, priredili su istaknuti umetnici – muzičari i glumci.

Foto: PP Media Prijepolje

Gosti su bili u prilici da uživaju u izvanrednom muzičkom opusu pevačke grupe „Sveti car David“, kao i u maestralnom izvođenju Bojane Nikolić. Besede su kazivali istaknuti glumci, Nebojša Dugalić, Nebojša Milovanović i Andrej Šepetkovski.

– Jako je lepo, važno i dobro da postoje ovakvi događaji, na što više mesta. Da postanu što učestaliji i tradicionalniji. Jer, čovek tek kad krene da se priseća, postane tek onda svestan čega je sve vredno sećati se i koliko toga ima za sećanje. To nisu samo događaji iz istorije, to su sve zavetni obrazci koji su ostavljeni nama u amanet. Ovaj događaj na Zlatiboru je jedan od onih koji na divan način čuva sećanja na naše pretke, na kosovske junake, rekao je glumac Nebojša Dugalić za agenciju RINA.

Foto: PP Media Prijepolje

Glavna poruka sa tradicionalnih Vidovdanskih dana jeste da treba da poštujemo tuđe, ali pre svega da čuvamo od zaborava svoju, srpsku kulturu i tradiciju.

– Uživali smo u izvanrednom programu koji smo organizovali već treći put. To je tradicionalana manifestacija u čast Vidovdana. Svake godine imamo bogat kulturni program, a ove godine naši gosti su imali priliku da zaista uživaju u poeziji i prozi kroz izuzuteno izvođenje naših velikih umetnika. Uživali smo u sjajnoj etno i duhovnoj muzici. Trudimo se da svake godine zadržimo istu temu i pravac. Tri godine to uspešno radimo, nadam se da ćemo nastaviti i dalje. Svakako, program će uvek biti raznovrstan i bogat, nikako monoton, rekao je Milosav Dunjić, generalni direktor hotela Zlatibor.

Foto: PP Media Prijepolje

Osim što neguje sećanje na jedan od najvećih srpskih praznika, ovaj događaj ima humanitarni karakter. Sav prihod prikupljen na „VIDOVDANSKIM DANIMA“ biće upućen organizaciji „Srbi za Srbe“.

Rina i PP Media