Tresla se gora – rodio se miš, Stanjevine ipak nikom ne smrde!

Prijepolje – Zbog malog broja ljudi u Prijepolju je otkazan zbor građana koji je sazvan na inicijativu meštana tri naselja Dušmanića, Hašimbegovića polja i Zaluga, koji su zahtevali da nadležni opštinski organi hitno reaguju i da zatvore deponiju Stanjevine, koja je gorela proteklih sedam dana. I ako je zahtev za sazivanje zbora potpisalo gotovo 500 žitelja ova tri naselja, ispred hotela Mileševa u utorak popodne se pojavilo svega njih stotinak, što nije bilo dovoljno da se zbor održi.

Zbog slabog odziva građana otkazan zbor, Stanjevine ipak niko ne smetaju, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Nezadovoljni meštani tri naselja, njih oko 500, zahtevali su od predsednika Mesne zajednice Prijepolje Edina Bećirovića da sazove zbor građana sa ciljem da se uputi još jedan apel nadležnim opštinskim organima i zatraži zatvaranje deponije Stanjevine. Ipak, ako je suditi po odzivu stanovnika ova tri prigradska naselja, koja gravitiraju neposredno uz deponiju, Prijepolje bolju lokaciju za odlaganje smeća trenutno nema, te je iluzorno očekivati da se aktuelna deponija izmesti na drugu lokaciju.

Predsednik Mesne zajednice Prijepolje, Edin Bećirović kaže, da je za održavanje zbora bilo neophodno prisustvo 10% građana koji su upisani u birački spisak, sa područija tri naselja koja su zahtevala održavanje zbora. On navodi da je uprkos tome što je peticiju potpisalo gotovo 500 građana, u zakazano vreme na zbor došlo svega stotinak ljudi, pa mu ništa drugo nije preostalo sem da otkaže zbor.

Inače, povod za sazivanje zbora bio je požar koji je proteklih sedam dana goreo na deponiji Stanjevine. On je od utorka ugašen, a deponija je presuta debelim slojem tampona.

PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *