Počeli radovi na zameni fasade i stolarije na Domu kulture u Priboju

Priboj – Stari Priboj je trenutno jedno veliko gradilište, radi se na nekoliko lokacija i kapitalnih objekata, što će uskoro, pored funkcionalnosti doprineti i novoj, i svakako, lepšoj slici ovog dela grada.

Počeli radovi na uređenju Doma kulture u Priboju

Poslednjih dana počeli radovi na zameni fasade i stolarije zgrada Doma kulture. Trenutno se postavlja izolacija odnosno kamena vuna različite debljine do čak 15 cm, što potvrđuje planiranu energetsku efikasnost tog objekta.

Predviđena je i ugradnja pumpi sa frekfentnom regulacijom u kotlarnici na pelet, koja, pored drugih javnih objekata, greje i Dom kulture. Na taj način smanjiće se potrošnja toplotne energije i energenata, a krajnji efekat je smanjenje troškova ovog budžetskog korisnika.

Vrednost projekta je 11.057.305,00 bez PDV-a, zajednički ga finansiraju Ministarstvo rudarstva i energetike Vlade Srbije i opština Priboj. Rok završetka radova je 90 dana od dana uvođenja u posao,a putem tendera poslovi su povereni firmi „Elektrosinergija“ doo iz Beograda.

Podsetimo, ovo je drugi ovogodišnji projekat na uređenju zgrade Doma kulture u Priboju. Tokom leta, kroz konkurs „Gradovi u fokusu“ Ministarstva kulture, realizovan je i projekat vredan četiri miliona dinara, na zameni kompletnog krovnog pokrivača, postavljanju novih oluka i svih limenih opšivki.

PP Media