Turizam u vreme korone

Priboj – Agroturizam u vreme korone, promene, posledice i načini prilagođavanja u ovom vremenu, bile su teme seminara, koji je održan u Regionalnom startap centru u Priboju, u prisustvu turističkih poslenika sa područja Priboja i susednih opština.

Seminar posvećen turizmu, foto: A.Rovčanin

U pitanju je međunarodni projekat koji se pored Srbije, realizuje i u Grčkoj, Sloveniji, Rumuniji, Slovačkoj i Bosni i Hercegovini, sa posebnim akcentom na neminovne promene u doba korone, na savremenom turističkom tržištu, ali i avanturistički i sportski turizam, kao šansa za ruralna i urbana područja u opštini Priboj i značaj animacije u savremenom agroturizmu.

Skupu su prisustvovali turistički radnici iz Priboja, ali i susednih opština, kao i planinari, rafteri, predstavnici lokalne samouprave.

Foto: A.Rovčanin

O turizmu u vreme korone, govorili su stručnjaci iz ove oblasti, turizmolozi i profesori Akademije strukovnih studija Zapadne Srbije iz Užica, dr Radmila Кostić Novaković i dr Radomir Stojanović.

Seminar je dobrodošao svim turističkim radnicima, pa i onima koji bi tek da se uključe u te vode, posebno kada je seoski i avanturistički turizam u pitanju. Da bi se na najbolji mogući način promovisali neosporni turistički potencijali ovog kraja, neophodna je sprega odnosno sinergija lokalne samouprave, turističkih organizacija, ugostiteljskih i smeštajnih kapaciteta, pa i prevoznika i svih građana, a sve sa ciljem, da se i u ovakvim uslovima, izađe u susret zahtevima savremenih i sve više probirljivih turista.

PP Media