Turski konzul Bašar Basol u oproštajnim posetama Prijepolju i Priboju

Prijepolje/Priboj – Generalni konzul Republike Turkiye u Novom Pazaru Bašar Basol boravio je u oproštajnim posetama Prijepolju i Priboju, gde se sastao sa čelnim ljudima dve opštine i njihovim najbližim saradnicima, sa kojima je sarađivalo tokom protekle dve godine.

Foto: A.Rovčanin

Konzulu Basolu 15. septembra ove godine ističe mandat. U Novom Pazaru je boravio od 2021. godine kada je i otvoreno prvo diplomatsko predstavništvo u tom gradu. Oproštajna poseta bila je prilika da se sumiraju rezultati saradnje. Zahvalnost na angažmanu i svemu što je uradio za građane Prijepolja konzulu Basolu izrazio je na prijemu predsednik opštine Drago Popadić.

– Iako nisam imao prilike da se upoznam ranije sa konzulom, moji saradnici jesu i preneli su mi da je ta saradnja bila odlična i plodotvorna za građane Prijepolja. Nadam se da ćemo i ubuduće na novim konzulom imati odličan odnos, baš kao što to ima Srbija sa Turskom – kazao je predsednik opštine Drago Popadić.

Foto: A.Rovčanin

Turski konzul Bašar Basol je naglasio da je tokom minule dve  godine imao odličnu saradnju sa ljudima koji su vodili opštinu Prijepolje, a kao plod takog odnosa je realizacija brojnih projekata u ovoj opštini.

– Svaki moj dolazak u Prijepolje je bilo posebno zadovoljstvo. Zahvalan sam na toplom prijemu, kako sadašnjem tako i bivšem predsedniku opštine. Prijepolje je izuzetno lep i atraktivan grad u svakom pogledu i naša podrška ovoj sredini biće nastavljena i u narednom periodu – naveo je između ostalog odlazeći konzul Bašar Basol.

Foto: A.Rovčanin

Nakon Prijepolja, Basol je posetio opštinu Priboj gde je sa lokalnim rukovodstvom sumirao rezultate dvogodišnje saradnje.

PP Media