Izletište Ravne spremno za prvomajski uranak

Prijepolje – U susret 1. maju, danas je zvanično otvoreno izletište na Ravnama, nekada najposećenije mesto okupljanja Prijepoljaca upravo za prvomajske praznike. Dve faze radova na uređenju izletišta koje je finansiralo Ministarstvo turizma i omladine su završene, dok su sredstva za treću fazu radova u iznosu od 7 miliona dinara obezbeđena od Ministarstva zaštite životne sredine.

Izletište Ravne u novom ruhu, foto: PP Media Prijepolje

Nakon četiri godine od početka radova, izletište na Ravnama zvanično je spremno da primi prve posetioce. Radovi su se izvodili fazno, a zahvaljujući sredstvima Ministarstva turizma i omladine i opštine, dve faze su završene.

– U ovoj, drugoj, fazi, kako je i planirano, urađeno je devet pečuraka, četiri roštilja, toaleti za izletnike zbog kojih smo morali da obezbedimo cisternu za dopremanje vode, septičku jamu i sve ostalo što je bilo neophodno – kazala je direktorka Turističke organizacije Prijepolje Dragana Varaklić.

Foto: A.Rovčanin

Novac za treću fazu radova, kojima će ovaj projekat biti kompletiran, obezbeđena su kod Ministarstva zaštite životne sredine.

– Uradićemo pristupni put, parkinge i uraditi ove staze u samom izletištu. Zahvaljujemo se Ministarstvu zaštite životne sredine što su nas sačekali da dovršimo procedure i pripremimo dokumentaciju – naglasio je predsednik Opštine Prijepolje Drago Popadić.

Foto: A.Rovčanin

Na samo 700 metara iznad grada, okruženo borovom šumom, izletište na Ravnama je idealan izbor za prvomajski uranak. Rekonstrukcijom su se stekli i uslovi- uređena mesta za najmlađe, mobilijari, pečurke i kameni roštilji. To je, između ostalog , bio i cilj turističke organizacije i opštinskih vlasti- da ožive nekada najveće i najposećenije mesto okupljanja Prijepoljaca, gde su se nekada, tradicionalno, održavali vašari 2. maja.   

PP Media