U Bistrici održan jednočasovni protest i blokada saobraćajnice (video)

Prijepolje/Priboj/Nova Varoš – Oko pedesetak ekologa Polimske doline, i simpatizera opozicionih partija, blokiralo je na jedan sat saobraćaj u Bistrici, na rasrkšću puteva između Prijepolja, Priboja i Nove Varoši. Protestanti su iskazali nezadovoljstvo i zabrinutost zbog zakona o eksproprijaciji i načinu na koji država rešava ekološke probleme.

Foto: A.Rovčanin

U jednom momentu pretilo je da dođe do incidenta, između građana okupljenih na protestu i nezadovoljnih vozača automobila, koji su se kretali saobraćajnicom.

Proteste u Bistrici podržali su odbornici Zdrave Srbije iz Priboja, a među okupljenima je viđen i šef prijepoljskih Dveri Borko Puškić. Sa druge strane, među putnicima koji su se “slučajno” u vreme blokade kretali magistralom bili su simpatizeri naprednjaka i visoki funkcioneri Stranke pravde i pomirenja.

Na skupu su se čuli uzvici podrške predsedniku države Aleksandru Vučiću, kao povici upereni protiv Rio Tinta.

– Mi želimo da imamo čistu prirodu, zdravu vodu i zdravu Srbiju, politika nas uopšte ne zanima – kazala je ispred organizatora protesta ekolog Dragana Krpović.

Foto: A.Rovčanin

Tokom šezedesetominutne blokade saobraćajnice, propuštana su vozila Hitne pomoći, kao i kola u kojima su se nalazila bolesna lica.

PP Media