Povodom Svetskog dana zdravlja u petak u Prijepolju akcija besplatnog merenja krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi

Prijepolje – U sklopu Svetskog dana zdravlja a pod sloganom „Zdravlje za sve“, prijepoljska Kancelarija za mlade u saradnji sa Crvenim krstom i Domom zdravlja, organizuje akciju merenja nivoa šećera u krvi i krvnog pritiska, gde će svi zainteresovani građani moći u petak u periodu od 11 do 13 časova, u holu Doma kulture, besplatno da provere svoje zdravlje i dobiju savet lekara.

Foto: Promo

– U akciji merenja nivoa šećera u krvi i krvnog pritiska učestvovaće i mladi koji su prošli obuku za merenje krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi. Takođe, taj dan će se koristi aparati za merenje krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi koje je Kancelarija za mlade dobila preko projekta Divac fondacije. Svim građanima će se deliti jabuke i mandarine kao simbol zdravlja i flajeri gde mogu pročiti važne informacije o zdravlju – navode iz Kancelarija za mlade u Prijepolju.

Akciju organizuje Kancelarija za mlade opštine Prijepolje, Crveni krst Prijepolje i Dom zdravlja Prijepolje uz podršku Udruženja penzionera iz Prijepolja.

PP Media