U četvrtak premijera pozorišne predstave “Karamazovi“

Još jedna premijera pozorišne predstave večernje scene Amaterskog pozorišta Doma kulture je pred nama.U četvrtak, 3.novembra 2016.g. sa početkom u 20 časova, prijepoljski amateri će na Velikoj sceni premijerno odigrati predstavu Karamazovi, rađenu po tekstu Dušana Jovanovića a u režiji, dramatizaciji i adaptaciji Meše Šendelja – Žaka.
Ovu tragediju koja ispituje ljudsku savest nakon koje nastaje katarza, sa svim emocijama na sceni odigraće glumci Amaterskog pozorišta Doma kulture: Admira Mostarac, Branko Potežica i Meša Šendelj Žak.

U četvrtak premijera pozorišne predstave KARAMAZOVI

U četvrtak premijera pozorišne predstave KARAMAZOVI


„Ovo je priča o novinaru Svetozaru Mitiću, koji ima ženu i dva sina. Zbog pogrešnih političkih odluka biva zatvoren na Golom otoku sa svim drugim zatvorenicima. Ovo je tragedija u kojoj se ispituje ljudska savest i kao svaka tragedija izaziva u nama katarzu: razbija harmoniju srećne porodice, razbija idilu, porodica koja više nikad neće biti zajedno. Teret političke nevolje se prenosi na potomstvo. Životi ljudi koji su prisutni u takvoj situaciji bivaju uništeni.
Dramu treba shvatiti kao apel na pravilno mišljenje i opredeljenje u određenom istorijskom trenutku. Drama nije zbog prošlosti nego zbog budućnosti!
Koga predstavlja islednik je pitanje koje sebi postavljamo. Svako prevaspitavanje doživljavaju svi krivci pa bili oni politički ili ne. Islednik u ovoj drami govori istinu on je anticipacija onog što je došlo kasnije. Inspektor je deo ovog društva.“
PP Media