U Novoj Varoši otvorene 57. MOSI

Nova Varoš – Na obroncima Zlatara u Novoj Varoši, defileom više od dve hiljade sportista, iz 31 grada i opština Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, na Gradskom stadionu Branoševac svečano su otvorene 57. Međurepubličke omladinske sportske igre (MOSI).

Foto: A.Rovčanin

Nakon dve godine pauze izazvane pandemijom kovida 19, sportisti iz tri države ponovo će se nadmetati na najvećoj amaterskoj sportskoj manifestaciji na prostoru Balkana.

Na Igrama koje se održavaju u opštini čiji su studenti pre 68 godina, zajedno sa kolegama iz Prijepolja i Priboja bili začetnici sportskih nadmetanja davne 1954. godine, učestvovaće 31 reprezentacija gradova i opština koje će odmeriti snage u 15 sportskih grana: fudbalu, malom fudbalu, košarci, odbojci, rukometu, atletici, šahu, streljaštvu, planinarstvu, biciklizmu, stonom tenisu, odbojci na pesku, karateu, tenisu i sportskom ribolovu. Za vreme trajanja igara održaće se i takmičenje u pet sportskih disciplina za osobe sa invaliditetom „Para MOSI“.

Foto: A.Rovčanin

U prvisustvu nekoliko hiljada gledalaca, Igre je otvorio predsednik opštine Radosav Vasiljević. On je istakao da je opština Nova Varoš pre gotovo sedam decenija bila jedan od osnivača Igara te zbog toga imaju posebnu obavezu da po četvrti put budu dobri domaćini.

Ovogodišnje MOSI će upotpuniti i tradicionalnu kulturno – sportsku manifestaciju „Zlatarfest”, pa će takmičari i gosti imati priliku da uživaju u bogatom kulturno – zabavnom programu.

PP Media