Atletičari junaci drugog takmičarskog dana na MOSI, rekord i dva zlata Emira Rovčanina

Nova Varoš/Prijepolje – Sa osvojene dve zlatne medalje Emir Rovčanin, atletičar iz Prijepolja, junak je drugog takmičarskog dana na 57. MOSI, a simpatije su pobrale i Saida Mušović i Umeja Bogućanin, mlađe pionirke iz Novog Pazara koje su u trci na 1.500 metara osvojile medalje u konkurenciji seniorki. Prve dve medalje za Novu Varoši i to srebrne, osvojila je Tara Lečić, u trci na 800 i 400 metara.

Rekor i dva zlata Emira Rovčanina, foto: S.Župljanin

Uz novi rekord Igara u skoku u vis, Rovčanin je juče „upisao“ i najbolji rezultat u troskoku. U disciplini skok uvis Rovčanin je najpre preskočio lestvicu koja je bila postavljena na visini od 209 santimetara čime je oborio stari rekord. Već u sledećem skoku preskočio je i 212 centimetara i tako postavio novi rekord MOSI.

I devojčice iz Novog Pazara napravile su pravi podvig, osvojiviši medalje u trci sa znatno starijim i iskusnijim atletičarkama. Saida Mušović, rođena 2011. godine, učenica četvrtog razreda osnovne škole, kao najmlađa učesnica ovogodišnjih MOSI osvojila je srebrnu medalju u trci na 1.500 metara, dok je njena školska drugarica Umeja Bogućanin bila treća.

I na ovim MOSI, po tradiciji, prve medalje pripale su atletičarima. U sredu, prvog dana Igara, u trci na 800 metara zlatnu medalju osvojila je Milica Tomašević iz Ivanjice, dok je Bojan Stanišić, atletičar Mladosti iz Užica, osvojio prvo mestu u trci na 1500 metara. Milica Tomašević je i juče osvojila zlato u trci na 1.500 metara.

Varoške novine i PP Media